شاورمة الفراخ
المقاديركيلو صدور فراخ مقطعة شرائح صغيرة
كيلو بصل مقطع شرائح طولية
2 من حبات الطماطم المتوسطة مقطعة
2 من الفلفل الأخضر الحار (أو الرومى) مقطع
5 حزم بقدونس مخرط
كوب صغير خل
ملعقة كبيرة من المستردة
ملح وفلفل
ملعقة من زيت الزيتون
الطريقة
تتبل شرائح الفراخ بالخل والمستردة والبصل والملح والفلفل وتترك لمدة 8 ساعات على الأقل. توضع ملعقة من زيت الزيتون فى الطاسة وتقلب فيها الفراخ على نار عالية لمدة 5-10 دقاثق. ترفع الفراخ من النار ويضاف إليها باقى المقادير وتقلب جيداً، وتصبح جاهزة لعمل سانويشات أو تقدم مع الخبز اللبنانى أو توست أسمر. ويقدم معها طبق السلطة الخضراء وسلطة الطحينة.